5 tips om jouw woning knusser te maken

 5 tips om jouw woning knusser te maken

Jouw huis moet aanvoelen als een thuis. Want wie wil dat nou niet: thuiskomen in een gezellige, knusse omgeving? Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan om jouw woning knus te maken. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen met de onderstaande vijf tips.

Tip 1: Zorg voor warmte

Een knusse woning straalt warmte uit. En met warmte bedoelen we de warmte die je letterlijk kunt voelen. Denk bijvoorbeeld aan de warmte van vloerverwarming. Vloerverwarming laat jouw woning meteen comfortabel aanvoelen en bovendien is het een stuk behaaglijker om thuis te komen in een warme woning. Maar voordat je overgaat op vloerverwarming, is het belangrijk om informatie over vloerverwarming op te zoeken. Dit vind je wanneer je zoekt op ‘vloerverwarming informatie’. Zo moet je nadenken waar je vloerverwarming wil, en of je de vloerverwarming wil laten dienen als hoofdverwarming. Dat laatste is een duurzame keuze, zoals je kunt lezen op huislijn.nl.

Tip 2: Verlichting

Dat je hebt gekozen om jouw woning te verwarmen is een eerste stap in de knusse richting. Toch blijft het daar niet bij. Een woning moet namelijk ook warm aanvoelen als in sfeervol. Een eenvoudige manier om dat te realiseren is om te kiezen voor de juiste verlichting. Kies voor verlichting dat warm licht uitstraalt en laat vooral de tl-verlichting achterwege. 

Tip 3: Kies voor een vloerkleed

Een vloerkleed kan de hele inrichting in een klap veranderen. Zonder een vloerkleed kan de woonkamer nogal kil en kaal aanvoelen. Met een vloerkleed onder de bank los jij dat probleem meteen op. Bovendien is een vloerkleed ook nog eens lekker zacht en warm aan je voeten. Zorg er wel voor dat je kiest voor een vloerkleed dat goed bij jouw interieur past. Denk daarbij aan het kleurgebruik en de stijl.

Tip 4: Geef een persoonlijke twist

Je voelt je pas écht thuis wanneer je jouw woning een persoonlijke twist geeft. Hierdoor zorg je ervoor dat de woning vertrouwd aanvoelt en bovendien maak jij hiermee jouw woning knus. Geef daarom de accessoires een prominent plekje die jou dierbaar zijn, of maak een fotomuur. Dat is een muur gevuld met allerlei fotolijstjes van verschillende formaten. Verwerk hierin de foto’s met herinneringen, vrienden en familie.

Tip 5: Planten

Planten hebben een praktische functie. Ze zorgen ervoor dat de lucht in jouw woning wordt gezuiverd en houden de luchtvochtigheid op peil. Maar naast hun functionaliteit kunnen planten ook zorgen voor het knusse gevoel. Planten vullen namelijk een lege ruimte op, maar ook bloemen kunnen de boel opfleuren. 

onlino

Related post