5x leuke roadtrips met een bus

 5x leuke roadtrips met een bus

Een roadtrip maken met een bus is natuurlijk hét gevoel van vrijheid. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wegblijft en waar je naartoe gaat. Het voordeel van op pad met de bus is dat je alles bij de hand hebt en je bent natuurlijk heel mobiel. De leukste roadtrips die je met een bus kunt afleggen zetten wij hieronder voor je op een rij.

1. Duitse steden

Ontdek wat Duitsland jou te bieden heeft, en hoe leuk is dat om te doen in de vorm van een roadtrip? Het voordeel van deze roadtrip is dat je niet lang hoeft te rijden om in een heel ander omgeving terecht te komen: het is namelijk maar twee uur rijden vanaf Arnhem. We hebben het in dit geval over de Duitse steden die dicht bij de Nederlandse grens liggen. Je kunt jouw roadtrip beginnen bij prachtige steden zoals Cochem en Koblenz. Daarna kun je ervoor kiezen om Duitsland verder te ontdekken door een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Keulen, Dortmund of Frankfurt.

2. Portugese sferen

Stap in de Volkswagen Transporter en leg jouw reis af naar het zonnige Portugal! Een mooi plekje voor een roadtrip is de Algarve. Hiervoor moet je wel een aantal uren in de auto zitten, maar dat is zeker de moeite waard én gelukkig rijd je in een comfortabele bus. Vervolgens kun je ervoor kiezen om door te rijden naar buurland Spanje om Sevilla te bezoeken.

3. Bezoek Macedonië

Wellicht is Macedonië niet het eerst land waar je aan denkt voor een roadtrip. Toch heeft dit land jou veel te bieden en mag daarom zeker niet ontbreken op jouw bucketlist. Je zult ontdekken dat de natuur en cultuur van Macedonië prachtig is en enorm verschilt van de rest van Europa. Je gaat eigenlijk even terug in de tijd als je dit stukje Balkan ontdekt. Als je niet genoeg kunt krijgen van jouw roadtrip, kun je doorrijden naar landen als Kroatië en Albanië.

4. Het mooie Bretagne

Een roadtrip naar het noorden van Frankrijk is voor iedereen een aanrader. Bovendien hoef je hiervoor geen wereldreis af te leggen: een roadtrip in bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy kan dus prima. Je zult hier mooie wandelroutes ontdekken, net zoals de prachtige rotsen langs de kust en de indrukwekkende geschiedenis. Dit zal een roadtrip voor in de boeken worden!

5. Ons kikkerlandje

Wil je dicht bij huis blijven tijdens een roadtrip? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in Nederland te blijven. Nederland heeft namelijk ook heel veel moois te bieden, zoals de Veluwe. Om de echte roadtrip-avonturen te ervaren mag het rijden in een busje natuurlijk niet ontbreken. Zo’n bus kun je eenvoudig leasen op basis van bijvoorbeeld financial lease. Eenmaal in het bezit van een bus kan jouw roadtrip beginnen: ontdek de Nederlandse kust en rijd langs de Deltawerken van Zeeland. Ook kun je de mooie havensteden bezoeken in Friesland om vervolgens jouw roadtrip af te sluiten bij de hunebedden in Drenthe. 

onlino

Related post