De leukste fietsroutes voor het hele gezin

 De leukste fietsroutes voor het hele gezin

Heb je zin een leuk dagje uit met het hele gezin? Als je aan een dagje uit denkt, denk je vaak gelijk aan iets groots zoals een pretpark of zwembad. Maar het is ook ontzettend leuk om de natuur in te gaan. Zo kun je gaan wandelen of fietsen. Neem wat lekkers mee, geniet van de natuur, kom in beweging en heb plezier. Hieronder vind je de mooiste natuurgebieden om te fietsen met het hele gezin. 

Fietsen op de Waddeneilanden

Fietsen op de Waddeneilanden is natuurlijk fantastisch. Ga de heuvel op en af in de duinen en geniet van het prachtige uitzicht op de zee. Eenmaal bij de zee aangekomen? Tijd voor een lange strandwandeling, of juist even een plek om pauze te houden. Tijdens de warme zomerdagen kun je zelfs een verkoelende duik nemen voordat je de route voort zet. Zorg ervoor dat je goede kleding aan hebt zoals een Castelli fietsshirt: je moet het natuurlijk niet te koud of warm hebben. Een voorbeeld van een leuke fietsroute op een Waddeneiland is de Slufter. De Slufter is een natuurgebied op Texel. De route is rond dus je kunt hem overal beginnen, er is niet een bepaald startpunt. De route gaat onder andere door de Koog, Cocksdorp en Oosterend. Van leuke dorpjes en dijken, tot fietsen door de duinen en uitzicht op de zee en de vuurtoren.

Fietsen in Drenthe

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn vele natuurgebieden. Een van deze natuurgebieden is het Dwingelderveld. Het Dwingelderveld is ontzettend groot waardoor je veel verschillende bossen tegenkomt. Van open velden met mooie wateren tot bossen met kleine kronkelpaadjes. Neem even pauze bij de schaapskooi of geniet van de natuur op een van de vele bankjes. Bezoek de uitkijktoren of de vogelkijkhut waar je prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied. Er zijn genoeg routes die je kunt fietsen in dit prachtige natuurgebied. Zo kun je de route beginnen in Dwingeloo, maar ook kun je beginnen in Spier of Lhee. Ga je voor een lange route of misschien een wat kleinere? Het kan allemaal. Heb je kleine kinderen die niet zo graag lange afstanden fietsen? Dan is de Urban Arrow bakfiets misschien wel iets voor jou. 

Fietsen in Limburg

Nederland heeft dan misschien geen bergen, maar in het zuiden van Limburg zijn er toch echt wel hele mooie heuvels. Daarom is dit de perfecte plek om heerlijk een dagje te gaan fietsen. Zo heb je de voerstreekroute in Slenaken waarbij je langs een prachtig kasteel fietst. Of de Swalmroute in Swalmen waarbij je langs een prachtige riviertje fiets, zo lijkt het net alsof je in het buitenland bent. Dan heb je nog de Mergelland-fietsroute door de prachtige heuvels van Limburg.

onlino

Related post