De leukste stedentrips binnen Nederland

 De leukste stedentrips binnen Nederland

Je hoeft helemaal niet ver op vakantie te gaan om mooie plekken te ontdekken. Nederland heeft ook genoeg te bieden en daarom staan hier 4 steden die uitermate geschikt zijn voor een stedentripje binnen Nederland.

Leiden:

Leiden ligt in de provincie Zuid-Holland en staat bekend om zijn historische binnenstad met grachten en prachtige gebouwen. Leiden is ook de geboortestad van schilder Rembrandt en daardoor zijn er in Leiden veel verschillende museums te vinden. 

Ontdek Leiden door een mooie wandeling te maken door de stad en uit te rusten in de vele restaurants, cafés en terrassen die Leiden te bieden heeft. Genoeg van Leiden gezien? Dan kun je uitwaaien op het strand van Katwijk of shoppen in de Westfield Mall van Leidschendam.

Maastricht:

Maastricht ligt in de provincie Limburg en wordt gescheiden door rivier de Maas. In Maastricht ligt het mooiste plein van Nederland, namelijk het Vrijthof. Dit plein staat ook bekend om de concerten van André Rieu. Ook zijn in Maastricht veel grotten te vinden die je met een gids kan ontdekken. 

De wijk Wyck vormt met zijn sfeervolle straatjes, hippe hotels en authentieke winkels een nieuw upcoming stadsdeel van Maastricht. Hier vind je ook het Bonnefanten museum, een museum voor oude, moderne en hedendaagse kunst. En als je dan toch helemaal onderin Nederland bent, breng dan ook een bezoek aan Valkenburg aan de Geul.

Groningen:

Groningen ligt in de provincie Groningen en staat bekend als een echte studentenstad, maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Martinitoren, het Groninger Museum, het Forum en de leuke hofjes in de stad. Ook kun je uitgebreid shoppen in het centrum van Groningen met zowel veel bekende merken als kleinere boetiekjes.

Groningen staat ook bekend als een creatieve stad, zo vind je veel kleurrijke streetart in de kleine steegjes in Groningen. Of ontdek de 13 kunstwerken aan de Groninger Singels.

Utrecht:

Utrecht ligt in de provincie Utrecht en ligt centraal in Nederland. Utrecht is het bruisend en kloppend hart van Nederland met als middelpunt de Domtoren. Het centrum van Utrecht is autovrij, daarom ga je de stad Utrecht lopend ontdekken of met de vele rondvaarttochten die in Utrecht aangeboden worden. Om uit te rusten ga je naar de oude Hortus, dit is een botanische tuin, verscholen in het centrum. 

En natuurlijk kan je de Dom van Utrecht niet overslaan. Beklim de 465 traptreden en geniet van het prachtige uitzicht over Utrecht, Rhenen, Woerden en zelfs Amersfoort. En als je eenmaal weer beneden bent aangekomen, kun je ook nog een bezoekje brengen aan de Domkerk.

Redactie

Related post