Deze onderhoudstips zijn onmisbaar in iedere tuin

 Deze onderhoudstips zijn onmisbaar in iedere tuin

Een tuin is een extra stukje leefruimte. Het is immers heerlijk om buiten te zijn in jouw achtertuin, vooral als het mooie weer eraan komt. Maar dan moet jouw tuin wel netjes zijn, anders ga je je er misschien wel aan storen. Hieronder geven wij jou vier tips hoe jij jouw tuin het beste kunt onderhouden – om er daarna dubbel van te kunnen genieten.

1. Onderhoud het gazon

De meeste mensen hebben gras in hun tuin. En een gazon moet er mooi bij liggen moet jouw tuin mooi willen ogen. Maar om dit voor elkaar te krijgen vraagt het wel wat onderhoud van je. Zo moet je het twee keer per week maaien in de lente. Bovendien moet je het eens per jaar verticuteren, waardoor de grasmat luchtig blijft. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de grasmat te vervangen door kunstgras. Dit onderhoudsvriendelijke kunstgras zorgt ervoor dat jij het hele jaar door kunt genieten van een mooi stukje groen in jouw tuin. Alles over kunstgras lees je op kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-ridderkerk.

2. Voeding geven aan de planten

In de lente en zomer geven we massaal water aan onze planten, maar veel mensen weten niet dat dit niet genoeg is. Planten moeten namelijk leven én groeien van voedingsstoffen. In de natuur krijgen de planten dat door dode bladeren en insecten die in de bodem leven, maar in jouw tuin is dat iets anders. Geef daarom jouw planten eens in het jaar voeding, zodat ze er weer parmantig bij mogen staan.

3. Snoeien

Snoei is groei! Gelukkig hoef je vaak maar een keer per jaar te snoeien, om er in de lente van te kunnen genieten. Pak daarom de snoeischaar erbij en snoei de heesters, hagen en bomen in jouw tuin. Toch is het belangrijk om te kijken hoe je een plant precies moet snoeien. Dit kan namelijk per plant behoorlijk verschillen. Het is natuurlijk zonde dat jij jouw plant verkeerd snoeit, met alle gevolgen van dien.

4. Opruimen en schoonmaken

Dwarrelen er dode bladeren rond, of zijn jouw tegels bedekt met groene aanslag? Het is belangrijk om de tuin op te ruimen en schoon te maken. Bovendien is dit noodzakelijk voor iedere tuin, mocht je er een beetje van willen genieten. Pak daarom de bezem erbij, de groene container en begin met opruimen. Ga vervolgens aan de gang met het schoonmaken van de tegels. Pak daarna ook de tuinset aan en ga hier met een schone doek overheen. En zo is jouw tuin weer klaar voor het komende seizoen!  

onlino

Related post