Het inrichten van een tiny house: zo pak je het aan

 Het inrichten van een tiny house: zo pak je het aan

We horen het steeds vaker: een tiny house. Dat is een piepklein huisje van niet meer dan vijftig vierkante meter. Wil jij ook in een tiny house wonen? Dan weet je dat je niet veel ruimte hebt, maar met de juiste indeling kom je een heel eind. Hieronder geven wij jou een aantal tips hoe jij jouw tiny house efficiënt kunt inrichten.

1. Maak eerst een plattegrond

Voordat je jouw tiny house daadwerkelijk gaat inrichten is het slim om het eerst te tekenen op papier. Maak een plattegrond van jouw tiny house en denk na welke spullen jij per se terug wil zien in jouw huisje. Wanneer je koken belangrijk vindt is het verstandig om hier ruimte aan te besteden. Nadat je de plattegrond op papier hebt getekend en hebt nagedacht over jouw spullen, kun je via een app zoals Google Sketchup jouw tiny house verder uitwerken. Om een nog realistischer beeld te krijgen van jouw tiny house, kun je er ook voor kiezen om het na te bouwen met bijvoorbeeld kartonnen dozen.

2. Zorg voor een geheel

Om een kleine ruimte goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat je zorgt voor een geheel. Denk daarom goed na over woonaccessoires in dezelfde kleur. Wil je dat het kunstwerk van Kunstuitleen Zwolle een belangrijke plek krijgt in jouw tiny house? Laat dan de kleuren van dit kunstwerk terugkomen in de rest van jouw huisje. Zorg er wel voor dat dit lichte kleuren zijn. Hiermee creëer je een ruimtelijker effect. En dat is precies wat jij wil bereiken in jouw tiny house.

3. Ruimte besparen

We benoemden het net al kort, maar het is verstandig om na te denken aan welke spullen jij waarde hecht. Wanneer je gaat wonen in een tiny house weet je natuurlijk dat je niet veel ruimte hebt. Zorg er daarom voor dat je alleen de spullen houdt – hoe moeilijk het ook kan zijn – die je echt nodig hebt. Een methode die jou hierbij kan helpen is de Marie Kondo-methode. Hierdoor ga je efficiënter met jouw spullen om zodat je ruimte kunt besparen. 

4. Geef jouw tiny house een persoonlijke touch

Jouw huis moet aanvoelen als een warm bad. En dat geldt ook voor een tiny house. Zorg er daarom voor dat jouw tiny house de juiste accessoires krijgt die persoonlijkheid toevoegen aan jouw huisje. Hang bijvoorbeeld betaalbare kunst op die voor jou een bepaalde emotie opwekt. Hierdoor krijgt de tiny house pas echt sfeer!

onlino

Related post