Hoe verleng je de levensduur van je smartphone?

 Hoe verleng je de levensduur van je smartphone?

Als je een nieuw smartphone abonnement afsluit moet je er direct weer 2 jaar meedoen. Alleen zijn smartphoneproducenten zo slim om de telefoon zo te produceren dat je na 2 jaar echt toe bent aan een nieuwe. De meest voorkomende problemen zien we vooral bij de accu. Je moet je telefoon constant opnieuw opladen. Dit is vooral vervelend als je een spelletje aan het spelen bent. Voor je het weet is je accu alweer leeg en hangt je telefoon aan de lader. Terwijl je gewoon op een website zoals onlinecasinosspelen.com een gokje wilt wagen zonder oplader nodig te hebben. Wij hebben een aantal tips verzameld om de levensduur van je smartphone te verlengen. Zo kan je langer plezier van je telefoon hebben. 

Investeer in een screen protector

Doordat we onze smartphone overal mee naartoe slepen beschadigt hij vrij snel. Dit kan al gebeuren als je een telefoon in je tas stopt en de autosleutels erbij stopt. Maar ook een klein ongelukje kan voor een scheur in je beeldscherm zorgen. Een manier om je beeldscherm te beschermen is met een screen protector. Je voorkomt zo dat een valpartij direct voor blijvende schade bij je toestel zorgt. Combineer dit eventueel met een hoesje waarbij je telefoon volledig beschermd wordt.

Laat je telefoon niet de hele nacht in de oplader zitten

Eén van de meest voorkomende problemen bij oude telefoons zijn accu problemen. Je accu kan slechts een beperkt aantal keren volledig opgeladen worden. Als je de telefoon vaker oplaadt neemt de kwaliteit van de accu af. We maken vaak de fout om de telefoon de hele nacht in de oplader te laten liggen. Hierdoor blijft je telefoon continu doorladen. Een handige tip is om je telefoon niet de hele nacht in de oplader te laten liggen. Haal je telefoon er op tijd uit en laad je telefoon alleen op als hij echt helemaal leeg is. Uiteindelijk kan je dit een paar maanden schelen terwijl het slechts een kleine aanpassing is.

Laat je telefoon niet te warm of te koud worden

Heb je weleens de melding gekregen dat je telefoon oververhit geraakt is? Elke keer dat je telefoon te warm wordt beschadig je de accu. Dit is slechts een kleine beschadiging, maar voldoende om de levensduur flink te verkorten. Leg daarom nooit je telefoon direct in de zon neer. Zorg ervoor dat je smartphone altijd in de schaduw komt te liggen. De batterij van je telefoon gaat zo langer mee en je kan je toestel langer gebruiken.

Kies voor een iPhone om softwareproblemen te voorkomen

Een Android toestel heeft in de voorwaarden staan dat deze slechts 2 grote updates hoeft te doorstaan. Het kan daardoor heel goed dat over 2 jaar jouw telefoon al niet meer geüpdatet kan worden. Terwijl je iPhone veel langer geüpdatet kan worden. Hierdoor kan je Android toestel in jaren veel langer mee. Dit is natuurlijk hartstikke zonde want je zou gemiddeld wel minimaal 4 jaar met een telefoon kunnen doen. Mocht je willen investeren in een toestel die langer meegaat, dan is de iPhone absoluut een aanrader om voor te kiezen.

onlino

Related post