Wat is fijne kleding voor mijn baby?

 Wat is fijne kleding voor mijn baby?

Er komen allerlei vragen op je af wanneer je een baby hebt. Zo vraag je je vast ook af wat de juiste en fijnste kleding is voor jouw kleine. De temperatuur van jouw baby en in huis is namelijk een ding wat menig ouder doet verwarren. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen. 

Winter

Pasgeboren baby’s kunnen in het begin van de eerste levensfase nog niet goed hun temperatuur regelen. Gelukkig kun je daar de baby bij helpen door hem of haar de juiste kleding te laten dragen. Vooral in de winter is het belangrijk om stil te staan bij de kleding. Waar jij misschien genoegen neemt met een Moncler winterjas, zal alleen een jas voor een baby niet genoeg zijn. Zo heeft jouw kindje verschillende laagjes nodig: bijvoorbeeld een rompertje, een trui of een vest. Ook een lang broekje met sokjes en sloffen zijn prettig voor jouw baby. Misschien kunnen de sloffen van jouw baby’tje wel matchen met jouw luxe heren pantoffels. Doe daaroverheen een lekkere warme jas en doe jouw kind een mutsje op.

Binnenshuis is het belangrijk dat je jouw baby niet te grote kleding aantrekt. Grote kleding kan er namelijk voor zorgen dat er warmte kan ontsnappen. Ook in huis is het handig om met laagjes te werken. Is het toch te warm, dan kun je een laagje wegdoen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat jouw baby voornamelijk ligt. Kies dus voor kleding waar jouw kindje prettig in kan liggen: een capuchon is dus niet erg handig.

Zomer

We weten allemaal hoe warm de zomers kunnen zijn in Nederland. Vooral voor baby’s is dit vaak geen pretje. Werk dus zeker niet met laagjes in de zomer, behalve in de avonden wanneer het kan afkoelen. Meestal is een rompertje met een kort broekje voldoende. Als het echt te warm wordt ’s nachts is een rompertje zonder een broekje ook prima. 

Wanneer je buiten wil genieten van de zon met jouw kleine, is het belangrijk dat je denkt aan zonnebescherming. Waar jij bijvoorbeeld een Dsquared pet draagt, wil jouw baby graag een hoedje op zijn hoofd. Ook is het prettig om jouw baby katoenen kleding te laten dragen. Deze stof is namelijk lekker luchtig. Al met al is het belangrijk om jouw baby goed te beschermen tegen de zon. Het babyhuidje is namelijk nog erg gevoelig voor de felle zonnestralen.

Lilian

Related post