Zo laat je jouw baby met succes badderen

 Zo laat je jouw baby met succes badderen

Het is een spannend moment wanneer jij jouw baby voor de allereerste keer laat badderen. Je moet namelijk met allerlei zaken rekening houden: is het water niet te heet, en is mijn baby niet te moe? Gelukkig is het voor de meeste baby’s een en al plezier om in bad te mogen. Hoe jij met succes jouw baby in bad doet, lees je hieronder.

1. Kachel aan

Zet de kachel in de badkamer een standje hoger. Het is namelijk van groot belang dat je kindje het niet te koud krijgt als je hem of haar gaat uitkleden. Zet dus een aantal minuten, voordat je je kindje in bad gaat doen, de kachel aan zodat de ruimte kan opwarmen. Een geschikte temperatuur is rond de 24 graden. In de zomer is het waarschijnlijk niet nodig om de verwarming aan te zetten.

2. De juiste spullen

Leg alvast de spullen neer in de badkamer die je van plan bent te gaan gebruiken. Je hebt in ieder geval een zeepje en een babyshampoo nodig. Het is belangrijk dat je kiest voor een milde variant die niet zeer doet aan het huidje. Bovendien zul je een washandje nodig hebben waarmee je jouw kindje schoon kan maken. Ook een handdoek of een hydrofiele luier is nodig om jouw kindje af te drogen. Last but not least heeft jouw kleine schone kleertjes nodig en een luier. Het is belangrijk bij een pasgeboren baby dat je de hydrofiele luier en de kleertjes warm maakt. Dit kun je doen aan de hand van een kruik.

3. Vul het badje

Maak het babybadje klaar en vul deze. Het is belangrijk dat het water niet te koud en niet te warm is. Een fijne watertemperatuur voor baby’s ligt rond de 37 graden. De handigste manier om dit te meten is met een thermometer, maar je kunt dit ook even checken met jouw elleboog. Je kunt het badje neerzetten op de commode of op een standaard. Hierdoor hoef jij niet constant in een gebukte houding te zitten. Dit is immers ook een stuk beter voor jouw rug. 

4. Badderen maar

Zorg tijdens het badderen dat je het hoofd van jouw baby continu ondersteunt. Je kunt met een arm jouw kindje ondersteunen terwijl je met de andere hand hem of haar wast. Na ongeveer vijf minuten is het tijd om jouw kleine af te drogen en aan te kleden. Je hoeft een baby namelijk maar vijf tot tien minuten in bad te doen, want een baby wordt niet gauw vies. Vervolgens kun je jouw baby insmeren met een voedende olie om de babyhuid te verzorgen. Stop de kleine daarna in de babyslaapzak zodat hij of zij lekker schoon naar bed kan. 

5. Het juiste moment

Je hoeft jouw baby niet iedere dag in bad te doen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het dagdeel wanneer je jouw baby gaat laten badderen. De baby moet natuurlijk niet moe zijn en ook geen honger hebben. Het is daarom aan te raden om ruime tijd voor de voeding jouw baby in bad te doen.

Lilian

Related post